Controlul averilor si adoptarea unui mecanism eficient de verificare a declaratiilor de avere a constituit o recomandare constanta a Uniunii Europene, de-a lungul procesului de aderare a României la Uniunea Europeana, fapt consemnat si în documentul de pozitie comuna al Uniunii pe domeniul justitie si afaceri interne (capitolul 24).
Grupul Statelor Anticoruptie al Consiliului Europei (GRECO) a adoptat o pozitie similara.
Una dintre recomandarile GRECO, ca urmare a evaluarii din 2005, se referea la necesitatea îmbunatatirii mecanismului de verificare a averilor si conflictelor de interese.
Ca urmare a acestor recomandari, unul dintre obiectivele prevazute în Strategia Nationala Anticoruptie 2005 – 2007, adoptata de Guvernul României prin H.G. nr. 231/2005, a fost „Combaterea coruptiei prin mijloace administrative”.

Conform planului de actiune pentru implementarea Strategiei, una dintre masurile aflate în sarcina Ministerului Justitiei era revizuirea cadrului legislativ în sensul desemnarii unei institutii abilitate sa verifice si sa controleze declaratiile de avere, de interese, si starile de incompatibilitate.
Nume  Vizite 

Simion Dragos     134
Sima Nicolae     132
Preotescu Marian     116
Preotescu Mihai     119
Olarescu Dumitru     93
Nuta Ion     115
Mihailescu Gheorghe     102
Mesia Ghe Ion     104
Mesia D Ion     101
Filigean Ion     111
Dinca Magdalena     115
David Ion     105
Cernea Elena     123
Bosaga Lucian     100
Prima pagina    Urmatoarea pagina    --Pagina 1din 1--   Anterioara pagina     Ultima pagina                       Urmatoarea pagina   Anterioara pagina