Controlul averilor si adoptarea unui mecanism eficient de verificare a declaratiilor de avere a constituit o recomandare constanta a Uniunii Europene, de-a lungul procesului de aderare a României la Uniunea Europeana, fapt consemnat si în documentul de pozitie comuna al Uniunii pe domeniul justitie si afaceri interne (capitolul 24).
Grupul Statelor Anticoruptie al Consiliului Europei (GRECO) a adoptat o pozitie similara.
Una dintre recomandarile GRECO, ca urmare a evaluarii din 2005, se referea la necesitatea îmbunatatirii mecanismului de verificare a averilor si conflictelor de interese.
Ca urmare a acestor recomandari, unul dintre obiectivele prevazute în Strategia Nationala Anticoruptie 2005 – 2007, adoptata de Guvernul României prin H.G. nr. 231/2005, a fost „Combaterea coruptiei prin mijloace administrative”.

Conform planului de actiune pentru implementarea Strategiei, una dintre masurile aflate în sarcina Ministerului Justitiei era revizuirea cadrului legislativ în sensul desemnarii unei institutii abilitate sa verifice si sa controleze declaratiile de avere, de interese, si starile de incompatibilitate.
Nume  Vizite 

Sima Nicolae     168
Preotescu Marian     174
Preotescu Mihai     143
Olarescu Dumitru     169
Nuta Ion     166
Miu Vasile     170
Mihailescu Gheorghe     172
Mesia D Ion     177
Filigean Ion     173
Draghici Dumitru     166
David Ion     133
Bosaga Lucian     169
Prima pagina    Urmatoarea pagina    --Pagina 1din 1--   Anterioara pagina     Ultima pagina                       Urmatoarea pagina   Anterioara pagina