Controlul averilor si adoptarea unui mecanism eficient de verificare a declaratiilor de avere a constituit o recomandare constanta a Uniunii Europene, de-a lungul procesului de aderare a României la Uniunea Europeana, fapt consemnat si în documentul de pozitie comuna al Uniunii pe domeniul justitie si afaceri interne (capitolul 24).
Grupul Statelor Anticoruptie al Consiliului Europei (GRECO) a adoptat o pozitie similara.
Una dintre recomandarile GRECO, ca urmare a evaluarii din 2005, se referea la necesitatea îmbunatatirii mecanismului de verificare a averilor si conflictelor de interese.
Ca urmare a acestor recomandari, unul dintre obiectivele prevazute în Strategia Nationala Anticoruptie 2005 – 2007, adoptata de Guvernul României prin H.G. nr. 231/2005, a fost „Combaterea coruptiei prin mijloace administrative”.

Conform planului de actiune pentru implementarea Strategiei, una dintre masurile aflate în sarcina Ministerului Justitiei era revizuirea cadrului legislativ în sensul desemnarii unei institutii abilitate sa verifice si sa controleze declaratiile de avere, de interese, si starile de incompatibilitate.
Nume  Vizite 

Simion Dragos     101
Sima Nicolae     100
Preotescu Marian     97
Preotescu Mihai     92
Olarescu Dumitru     92
Nuta Ion     97
Miu Vasile     98
Mihailescu Gheorghe     73
Mesia Ghe Ion     87
Mesia D Ion     92
Filigean Ion     79
Draghici Dumitru     102
Dinca Magdalena     94
David Ion     84
Cernea Elena     84
Bosaga Lucian     98
Prima pagina    Urmatoarea pagina    --Pagina 1din 1--   Anterioara pagina     Ultima pagina                       Urmatoarea pagina   Anterioara pagina